Bränna fett på magen – hur bränner jag magfettet?

Bränna fett på magen – Det finns otroligt många tips och råd om hur vi alla ska kunna bränna bort extra fett. De flesta i all välmening men ibland kan det bli för mycket. Vi lever i ett välfärdssamhälle där fetma är ett långt större problem än svält och de flesta av oss hade mått bra av att gå ner ett par kilo. Det gör vardagen lättare, risken för sjukdomar minskar och vi ser mer smärta ut. Ofta är det fettet runt magen som är det stora problemet för många människor. Fett sätter sig lite olika på olika personer men magen brukar var ett ställe där det samlas. Fett har vi ju för att vi ska kunna spara energi ifall vi inte får mat. Då kan vi klara oss väldigt länge utan mat. I vårt samhälle så är vi aldrig utan mat dock och därför lägger det bara sig på kroppen. Vi ska gå igenom några tips för att få bort fettet på magen.

Få bort de tomma kalorierna

Enkel matematik är att gör du av med fler kalorier än du får i dig så lägger du på dig fett. Gör du å andra sidan av med fler kalorier än du får i dig kommer du att tappa i fett. Det är lite delade meningar huruvida det är möjligt att punktförbränna fett på kroppen. Till exempel på magen utan att också förbränna på andra ställen. Antagligen är det så att det inte går och då gäller det att ha ett lägre kaloriintag än vad du gör av med för att förbränna fett på magen och hela kroppen. Det du kan göra är att trimma magen genom att träna den. Ifall du tränar magen med situps och andra magövningar så kommer den att se slankare ut om det är det du vill åstadkomma. En stark mage är också bra för att upprätthålla en ståtlig figur och du kommer antagligen inte få så ont i ryggen som du annars hade fått.

Snabba kolhydrater kan också kallas tomma kalorier och de ska du skära ner på om du vill minska ditt kaloriintag. Det är saker som de flesta vet är osunda som godis, chips och sötsaker. Varför de kallas tomma kalorier är för att det är en massa kalorier i dem men det finns inte så många nyttigheter och därför tillgodoser du inte kroppens behov genom att äta sötsaker och dylikt. Du tillgodoser bara sötsakernas behov. Vill du minska ditt kaloriintag så gäller det att ta bort eller i alla fall minska intaget av godis, läsk och liknande.

Välj rätt fett

Mättat fett innehåller extrema mängder kalorier. Det kanske man inte tänker på men kött är väldigt energirikt. Speciellt kött i form av pålägg är ofta en osynlig källa till massvis av kalorier som man inte riktigt tänker på. Det finns bra appar där du kan räkan kalorier om du vill. Det är ett bra sätt att veta hur mycket man stoppar i sig. Det är ganska tidskrävande dock men det fungerar om du gör det ordentligt. Allt måste skrivas in i appen dock. Missar du vissa saker så kommer det inte att fungera.

Stress har visat sig genom studier vara en orsak till bukfetma. Stress ökar stresshormonerna i kroppen och hormonerna gör att förbränningen går långsammare i kroppen. Det är också lätt att tänka att stress gör att man äter sämre mat. Gör vad du kan för att få ner stresshormonerna.

För att öka din förbränning är det viktigt att röra på sig. Det kommer dels att förbränna kalorier och dels öka din förbränning även i stillasittande tillstånd då kroppen har mer muskler att arbeta med.

Lämna en kommentar